Kukkakedon kulkija

”Kuvailisin, että tämä Raimo Pitkäsen kirjoittama ja säveltämä biisi oli demovaiheessa 2017 iskelmäpoppia. Laulumelodia oli tarttuva, ja se soi päässä silloin tällöin neljän vuoden aikana. Otin yhteyttä Raimoon ja pyysin tässä keväällä, olisiko demo vielä kuunneltavissa. Ajattelin, että tuottajani Sam Sonntag Colla Recordsilla voisi taikoa tästä taiteellista poppia. Lauloin Samille raakademon videolle sointuineen ja lähetin materiaalin.”

”Sam teki yksinkertaisen pianomelodian kappaleesta muutamalla sointumuunnoksella. Kyseessä oli slovari. Pian kävi ilmi, ettei Sam ollut saanut lainkaan Pitkäsen alkuperäistä demoa ja pyysin Samia olla kuuntelematta sitä, ettei ns vapaa luovuus saisi mitään vaikutteita. Alkuperäisessä demossa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta halusin kuulla, miten ”oman tyylini” kuuloisen Sam kappaleesta saisi.”

”Kävin laulamassa pianomelodian päälle lauluraidat studiolla. Pian Sam palasi mulle täysin uudenaikaisen club-pop-versiolla, jossa mun laulut olivat ja sopivat siihen. Soundi oli kaukana del Raystä. Enemmänkin tuli mieleen kuuma Pete Parkkosen Kohta Sataa tai jotain vastaavaa. Biisiin lisättiin saksofonia ja muuta kivaa, ja lopulta syntyi jotain täysin erilaista.”

”Odotan kolmatta lastani, jonka laskettu aika on 25.5. Ajattelin, että miten voin vetää promootiota, ottaa kuvia ja videota ja vetää IG-keikkoja, jos olen viimeisimmilläni. Ajattelin siirtää lähes valmiin kappaleen julkaisua kesäkuulle. Mutta sitten tulin toisiin aatoksiin. Pidimme markkinointipalaverin teamssissä Collan Simon Sidin kanssa ja hän kertoi, että Katy Perry oli nostanut kohun näyttämällä raskausmasunsa musiikkivideollaan Daisies. Tästä inspiroiduin, että niimpä! Tehdään sittenkin video. Miksi jättää välistä sen takia, että saan lapsen?”

Odotettu musavideo nyt ulkona!

Biisi päätettiin lopulta julkaista samana päivänä, kuin lapsen laskettu aika.

”Saapahan nyt jännittää, kumpi tulee ensin. Saimme idean ja teimme päätöksen musiikkivideon tuottamisesta vain viikkoa ennen kuvauksia. Kuvauspäivät lyötiin lukkoon heti ja aloin etsiä vimmatusti kuvauslokaatiota. Tavoittelimme kylpyläympäristöä, ja oli pieni mahdollisuus saada moinen koronan aiheuttamien muutosten takia. Onnen kaupalla saimme lokaatioksi Lohjan Spa & Resortin, joka oli hyödyntänyt pandemiasulkuja mm remonttien suorittamiseksi. Kuvasimme videon perjantaina, vapun aattona 30.4.”

Tällä videolla jokainen saa olla oma itsensä. Paljasta pintaa saa näkyä, vaikka on ns ”siunatussa tilassa”.

Ykkös-Lohja 12.5.2021

Perustietoja:


Artisti: Tina Salminen

Biisi: Kukkakedon kulkija

Genre: Pop/club

Kieli: Suomi

Biisi: San, säv: Raimo Pitkänen – Sov, säv, tuotanto: Sam Sonntag / Colla Records Oy Ab

Levy-yhtiö: Colla Records Oy Ab

Video: Simon Sid / Colla Records Oy Ab

Kuvausajankohta: pe 30.4.2021, Lohja Spa & Resort

Biisin julkaisu: 25.5.2020

Musavideon julkaisu: 18.6.2021

Kuvapankki:

Musiikkivideon kuvaukset, Lohja Spa & Resort: Kuvaaja Linda Sjölund mainittava. https://www.dropbox.com/home/Kukkakedon%20kulkija%20kuvat%20video