Työharjoittelijana osana murhamysteeriä

18.1.2019

Matkailualan opiskelija monipuolisessa rupeamassa

Olen Fantastic Productionssin työharjoittelija Markus. Opiskelen Rasekolla matkailua ja aikaisemmin olen valmistunut Konservatoriolta laulajaksi ja lisäksi olen valmistunut tarjoilijaksi. Kaikkia näitä taitoja olen päässyt hyödyntämään työharjoittelussani.

Yksi hauskimmista kokemuksistani harjoittelussani on ollut murhamysteeri. Pääsin impro-näyttelemään ja opastamaan ryhmää murhan selvittämisessä! 

Osallisena murhamysteerissä oli n. 40 henkeä. Kaikki saivat oman roolin ja tarinan, jonka pohjalta murhaa lähdettiin selvittämään. Päivä alkoi valmistelemalla juhlatila valmiiksi asiakkaille. Johtolankoja piilotettiin ja taustajuonia tarkistettiin. Yhteistyökumppani HeViProps tuli koristelemaan ja valaisemaan paikan uuteen – vai pitäisikö sanoa vanhaan uskoon. Fiilis oli magical.

Kohokohta kuitenkin oli juhlavieraiden saapuminen paikalle. Aluksi osallistujat pukivat yllensä roolivaatteet ja he saivat roolikortit, joiden takana luki jotakin heidän ajatuksistaan. Tällä tavalla yksi heistä tuli valituksi myös murhaajaksi. Etsivä ja konstaapeli valittiin erikseen ratkaisemaan murhaa. Kun roolit oli jaettu ja vaatteet puettu, himmennettiin valot.

Juhlavalaistus sai tapahtumapaikkana toimineen Ala-Lemun kartanon suorastaan kummittelemaan.

Itse olin alkuillasta palvelija, mutta huonoksi onnekseni juuri minut murhattiin! Loppuillaksi minulle oli varattu rooli palvelija-minäni kaksoisveljenä, joka palasi kaukomailta Suomeen kuultuaan perheessä sattuneesta tragediasta.

night building forest trees

Punaisessa ja vihreässä valossa murhamysteeri oli hauskaa ja orientoituminen tapahtumiin kävi kuin itsestään. Koko porukka oli mukana tapahtumissa omissa rooleissaan. Aluksi heittäytyminen oli erilaista kuin illan lopulla, jolloin roolipeli oli jo käynyt tutuksi.

Illan aikana nautittiin myös maukas ateria, jonka oli paikalle kattanut pitopalvelu Kolmas Linja. Myös ruokailun aikana paljastui murhamysteeriin liittyviä johtolankoja. Ruokailun jälkeen murha alkoikin jo paljastua. Ilta huipentui murhaajan kiinni jäämiseen ja syyttömien vapauttamiseen epäilyistä.

Itse pidin kokemusta erittäin hurmaavana ja mukaansatempaavana. Murhamysteeri on hauska ja erilainen vaihtoehto kaveriporukoille illanviettoihn tai vaikkapa polttareille. Myös yrityksien tykypäiville murhamysteeri sopii erinomaisesti.

Markus Ainasoja

fog-1220491_1920.jpg